Šviežios šeimininkutės- 2 studenčių blog’as skirtas visoms esamoms bei būsimoms šeimininkutėms, kurios nėra abejingos maistui, namų ruošai, savo įvaizdžiui, interjerui, eksterjerui, aplinkinių gerovei ir viskam viskam, kas supa mus kiekvieną dieną.
2012 m. kovo 2 d., penktadienis
Pavasarinė kalcio bOmba
Kad jau atėjo pas mus pavasaris, tai paimkime ir išsikepkime pyragąąą :) Kas jų gali nemėgti?
Iš tikro, tai turbūt buvo mano vienas pirmųjų keptų pyragų. Ir jis visad skanus :) Taigi, dalinamės receptu.
Mums reikės:
Trupiniams:
200g sušaldyto Veiverių margarino
2 kiaušinių tryniai
2-14 šaukštų miltų
1/2 šaukstelio kepimo milteliu
1/2 stiklinės cukraus
Pyragui:
4 kiaušinių tryniai
2/3 stiklinės cukraus
3 pok. varškės
6 kiaušinių baltymai
1 citrinos sutarkuota žievele
Gaminimas :)
Margariną sutarkuoti į 2 kiaušinių trynius ir 12-14 šaukštus miltų, 1/2 šaukštelio kepimo miltelių ir 1/2 stiklinės cukraus. Turi gautis trupiniai. Visą šią masę dedame į šaldytuvą. O darbas tęsiasi toliau.
4 kiaušinių tryniai sumaišomi 2/3 stiklinės cukraus, 3 pok. varškės. Sumaišoma, sudedami 6 plakti kiaušinių baltymai, 1 citrinos sutarkuota žievelė. Jei gavosi skysta masė - dedami 2 šaukštai manų kruopų, vanilės, razinos ir pan. O aš razinų bet kokiu atveju įdedu, skaniau.
Tešlos trupiniai (2/3) supilami i skardą, tada pilama varškės masė. Ant viršaus supilami likę trupiniai. Kepti 180 laipsnių temparaturoje apie 45min.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Skamba nesudėtingai :) tik įdomu, kiek masę laiko šaldytuve laikyti?:)
AtsakytiPanaikintiKol darysim tesla :)
AtsakytiPanaikinti