2012 m. vasario 28 d., antradienis

Apelsininė vištiena


Kiekvienas savaitgalis - iššūkis. Ką neįprasto pasigaminti, kad būtų skanu ne tik pačiai, bet ir kitiems? Ir štai, mūsų lankomoje svetainėje www.kasuvalgyti.lt radau puikų receptą. Dienoraštyje pateiksiu originalų receptą su savo pastebėjimais. Tačiau, kiekvieno mūsų skonio pojūčiai yra skirtingi, tad siūlyčiau pradėti nuo bazinio recepto, išmėginti visas nurodytas proporcijas, o sekantį kartą mėginti pasigaminti sau artimesnį variantą. Taigi, pasiraitojame rankoves ir kimbam i darbus :)

Mums reikės:
  • 0,5 kg viš­tie­nos krūtinės;
  • 2 v.š. sojos padažo;
  • 1 kiau­ši­nis;
  • 4 v.š. miltų;
  • 4 v.š. krakmolo;
  • 1 v.š. alie­jaus;
Pada­žui
  • sauja smul­kintų svo­gūno laiškų;
  • 3 skil­te­lės česnako; (galima ir daugiau, nes man asmeniškai trūko)
  • 1 a.š. tar­kuoto imbiero; (ir imbiero galima daugiau)
  • 2 apel­sinų sultys; (aš dėčiau mažiau.. Nors ir dariau su maždaug 1kg vištienos, spaudžiau 2 apelsinų sultis, bet viską "permušė" jis)
  • 1 apel­sino žievelė;
  • 100 gr. vandens;
  • 1 v.š. krakmolo;
  • 5 v.š. rudojo cukraus; (nežinau, gal galima ir paprastą cukrų naudoti.. Kas išmėginsit - pasidalinkit :) )
  • 5 v.š. sojos padažo;
  • 5 v.š. ryžių acto (pyliau paprastą obuolių actą, tačiau kokius tik du šaukštus, pakako).
Supjaus­tome vištą. Supla­kam kiau­šinį, įpilam sojos, alie­jaus, sude­dam viš­tieną, mil­tus, krak­molą. Viską gerai išmai­šome. Jei norisi traš­kiau, arba matosi, kad viš­tiena labai suli­pusi įdedam dar krak­molo. Kep­tu­vėje alie­jaus negai­lime, dali­mis paskru­di­nam viš­tieną. Iške­pu­sius gaba­liu­kus dedame į lėkštę su popie­rine ser­ve­tėle, kad sugertų riebalus.

Kitą kartą kai darysiu šią vištieną, tai kiaušinio, aliejaus ir sojos plakinyje vištieną palaikysiu kelias valandas, kad įsigertų, o tik tada dėsiu miltus ir krakmolą.

Keliuose laše­liuose alie­jaus pake­pam česnaką, ir sude­dam visus liku­sius ingri­di­en­tus išskyrus svogūno laiškus (krak­molą sumai­šy­kite su šaltu van­de­niu ir tik po to pil­kite į keptuvę).

Palau­kiame kol pada­žas sutirš­tės. Jei per pada­žas būtų per tirš­tas, tai įpil­kite tru­putį vandens.

Į padažą sude­dame viš­tieną, svo­gūnų laiš­kus, viską gerai sumai­šome ir dedame į lėkštes.

Štai ir viskas! Iš tiesų nėra sudėtinga ir labai skanu. Padažą galima pasigaminti iš anksto, pavydžiui vakare, o dieną pasikepus vištieną, ją supilti į padažą ir pašildyti.

Linkime visiems skanaus ir skubame ragauti vištienos :)))

10 komentarų:

  1. as dariau kazkada - vietoje dvieju apelsinu sulciu naudojau apelsinu sulciu koncentrata is pakelio ir dar pamenu kazkurioje vietoje medaus idejau - labai skanu.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Gal vietoje rudojo cukraus? Nes as ir galvojau taip ji pakeisti, bet darant pirma karta nesinorejo eksperimentuoti :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Įdomiai skamba, reiktų išbandyti :)

    AtsakytiPanaikinti