
Kiekvienas savaitgalis - iššūkis. Ką neįprasto pasigaminti, kad būtų skanu ne tik pačiai, bet ir kitiems? Ir štai, mūsų lankomoje svetainėje www.kasuvalgyti.lt radau puikų receptą. Dienoraštyje pateiksiu originalų receptą su savo pastebėjimais. Tačiau, kiekvieno mūsų skonio pojūčiai yra skirtingi, tad siūlyčiau pradėti nuo bazinio recepto, išmėginti visas nurodytas proporcijas, o sekantį kartą mėginti pasigaminti sau artimesnį variantą. Taigi, pasiraitojame rankoves ir kimbam i darbus :)
Mums reikės:
- 0,5 kg vištienos krūtinės;
- 2 v.š. sojos padažo;
- 1 kiaušinis;
- 4 v.š. miltų;
- 4 v.š. krakmolo;
- 1 v.š. aliejaus;
- sauja smulkintų svogūno laiškų;
- 3 skiltelės česnako; (galima ir daugiau, nes man asmeniškai trūko)
- 1 a.š. tarkuoto imbiero; (ir imbiero galima daugiau)
- 2 apelsinų sultys; (aš dėčiau mažiau.. Nors ir dariau su maždaug 1kg vištienos, spaudžiau 2 apelsinų sultis, bet viską "permušė" jis)
- 1 apelsino žievelė;
- 100 gr. vandens;
- 1 v.š. krakmolo;
- 5 v.š. rudojo cukraus; (nežinau, gal galima ir paprastą cukrų naudoti.. Kas išmėginsit - pasidalinkit :) )
- 5 v.š. sojos padažo;
- 5 v.š. ryžių acto (pyliau paprastą obuolių actą, tačiau kokius tik du šaukštus, pakako).
Kitą kartą kai darysiu šią vištieną, tai kiaušinio, aliejaus ir sojos plakinyje vištieną palaikysiu kelias valandas, kad įsigertų, o tik tada dėsiu miltus ir krakmolą.
Keliuose lašeliuose aliejaus pakepam česnaką, ir sudedam visus likusius ingridientus išskyrus svogūno laiškus (krakmolą sumaišykite su šaltu vandeniu ir tik po to pilkite į keptuvę).
Palaukiame kol padažas sutirštės. Jei per padažas būtų per tirštas, tai įpilkite truputį vandens.
Į padažą sudedame vištieną, svogūnų laiškus, viską gerai sumaišome ir dedame į lėkštes.
Štai ir viskas! Iš tiesų nėra sudėtinga ir labai skanu. Padažą galima pasigaminti iš anksto, pavydžiui vakare, o dieną pasikepus vištieną, ją supilti į padažą ir pašildyti.
Linkime visiems skanaus ir skubame ragauti vištienos :)))
Skamba gardziai :D
AtsakytiPanaikintiNe tik skamba, bet ir tokia yra! :)
Panaikintias dariau kazkada - vietoje dvieju apelsinu sulciu naudojau apelsinu sulciu koncentrata is pakelio ir dar pamenu kazkurioje vietoje medaus idejau - labai skanu.
AtsakytiPanaikintiGal vietoje rudojo cukraus? Nes as ir galvojau taip ji pakeisti, bet darant pirma karta nesinorejo eksperimentuoti :)
AtsakytiPanaikintiĮdomiai skamba, reiktų išbandyti :)
AtsakytiPanaikintiTikrai nenusivilsi :)
PanaikintiAs dar zemes riesutu idesiu :P
AtsakytiPanaikintiGerai, ir papasakok, kaip sekes, ar skanu buvo :)
Panaikintinerealiai skanuu!!
AtsakytiPanaikintimeginai jau? :)
Panaikinti