2012 m. vasario 21 d., antradienis

Serbentų pyragas

Visi šiandien kepa blynus ir varo žiemą iš kiemo.. tad mes prisiminkim vasarą :)
Su kuo Jums asocijuojasi vasara? Gal braškėmis? Šiltu vėjeliu? Maudynėmis? Man vasara primena raudonieji serbentai :) Rūgštus prisiminimas ar ne?
Tikriausiai pas daugelį kaime yra raudonųjų serbentų krūmas ir kiekvienais metais jis turi tiek daug raudonų prisirpusių uogyčių, kad net nežinote kur juos dėti. Vienus valgyt- rūgštu, o žiūrėt, kaip jie prisirpę byra nuo šakelių- gaila. Tad siūlome puikų sprendimą- raudonųjų serbentų pyragą! Nors jį galime pavadinti ir tortu :)

Taigi serbentų pyragui/ tortui reikės:

150 g cukraus,
200 g sviesto,
4 kiaušinių trynių,
1 mažo pakelio vanilinio cukraus,
nutarkuotos citrinos žievelės,
300 g miltų,
2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių,
šlakelio grietinėlės (pieno).

Įdarui arba baltajai pyrago viršūnėlei:
4 kiaušinių baltymų,
225 g cukraus,
0, 75 litro raudonųjų serbentų.

Gaminimas:
Tešla:

  1. Išsukti cukrų, sviestą, trynius, vanilinį cukrų ir citrinos žievelę.
  2. Miltus sumaišyt su kepimo milteliais ir persijojant supilti į sviesto mišinį.
  3. Jei reikia, įpilti truputėlį grietinėlės (pieno), kad tešla nebūtų pernelyg tiršta.
  4. Tešlą sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir dedame į 200 laipsnių orkaitę 20 minučių.
Įdaras:
  1. Išplakti baltymus, plakant subert cukrų ir į standžias putas subert serbentus (aš mėgstu dalį uogų sutrint).
  2. Ant karštos tešlos pilame baltymų masę ir dar kepame 150- 170 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.
Štai koks grožis išeina iš vasaros uogų- serbentų :


Skanaus! :)
Pasidalinkite savo įspūdžiais, jei kada nors kepėte šį pyragą ar bent planuojate tai daryti :)

8 komentarai: