Su kuo Jums asocijuojasi vasara? Gal braškėmis? Šiltu vėjeliu? Maudynėmis? Man vasara primena raudonieji serbentai :) Rūgštus prisiminimas ar ne?
Tikriausiai pas daugelį kaime yra raudonųjų serbentų krūmas ir kiekvienais metais jis turi tiek daug raudonų prisirpusių uogyčių, kad net nežinote kur juos dėti. Vienus valgyt- rūgštu, o žiūrėt, kaip jie prisirpę byra nuo šakelių- gaila. Tad siūlome puikų sprendimą- raudonųjų serbentų pyragą! Nors jį galime pavadinti ir tortu :)
Taigi serbentų pyragui/ tortui reikės:
150 g cukraus,
200 g sviesto,
4 kiaušinių trynių,
1 mažo pakelio vanilinio cukraus,
nutarkuotos citrinos žievelės,
300 g miltų,
2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių,
šlakelio grietinėlės (pieno).
Įdarui arba baltajai pyrago viršūnėlei:
4 kiaušinių baltymų,
225 g cukraus,
0, 75 litro raudonųjų serbentų.
Gaminimas:
Tešla:
- Išsukti cukrų, sviestą, trynius, vanilinį cukrų ir citrinos žievelę.
- Miltus sumaišyt su kepimo milteliais ir persijojant supilti į sviesto mišinį.
- Jei reikia, įpilti truputėlį grietinėlės (pieno), kad tešla nebūtų pernelyg tiršta.
- Tešlą sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir dedame į 200 laipsnių orkaitę 20 minučių.
Įdaras:
- Išplakti baltymus, plakant subert cukrų ir į standžias putas subert serbentus (aš mėgstu dalį uogų sutrint).
- Ant karštos tešlos pilame baltymų masę ir dar kepame 150- 170 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.
Štai koks grožis išeina iš vasaros uogų- serbentų :
Skanaus! :)
Pasidalinkite savo įspūdžiais, jei kada nors kepėte šį pyragą ar bent planuojate tai daryti :)
mmmm, kaip skaniai atrodo. o ar pačios bandėte kepti?
AtsakytiPanaikintižinome, kad bandėme :) šis pyragas buvo mėgstamiausias vasaros kepinys :) na aišku kol buvo serbentų :)
PanaikintiPaneles, pavaisinkiti siuo skanestu ir mus :)
AtsakytiPanaikintiKreipkis vasara :P
Panaikintio kur tel nr isankstinei rezervacijai?
PanaikintiPrasome kreiptis per facebook'a :)
PanaikintiGausit pas mane vasara į kaimą atvaryt ;))
PanaikintiAutorius pašalino šį komentarą.
AtsakytiPanaikinti