Šviežios šeimininkutės- 2 studenčių blog’as skirtas visoms esamoms bei būsimoms šeimininkutėms, kurios nėra abejingos maistui, namų ruošai, savo įvaizdžiui, interjerui, eksterjerui, aplinkinių gerovei ir viskam viskam, kas supa mus kiekvieną dieną.
2012 m. vasario 22 d., trečiadienis
Karštas vynas
Nors Kalėdos ir senokai praėjo, bet karštu vynu pasigardžiuoti šaltais žiemos vakarais - pats tas! Taigi, norime pasidalinti keliais nesudėtingais receptais :)
Paprastasis
Mums reikės: 1 butelio raudono pusiau sauso vyno, 5 gvazdikėlių, malto muskato riešuto, 50 ml vandens, cukraus.
Gaminimas: muskatą ir gvazdikėlius užpilti vandeniu ir užvirti. Nukaitus leisti pastovėti 10 minučių. Vėliau supilti vyną ir vėl užkaisti. Viralui įkaitus suberti cukrų ir maišyti.
Su medumi ir pipirais
Reikės: 1 butelio pusiau sauso raudono vyno, 5 gvazdikėlių, 1 apelsino, 2 juod. pipirų žirnelių, 1 šaukšto medaus, druskos.
Gaminimas: apelsiną supjaustyti griežinėliais su visa žieve ir užpilti vynu. Pakaitinti. Kai įšils suberti likusius prieskonius ir šiek tiek pakaitinti.
Su cinamonu ir migdolais
Mums reikės: 1 butelio raudono vyno, 5-7 gvazdikėlių, 1 cinamono lazdelės, 100 ml. cukraus, 50g migdolų, 50g razinų, 3-4 griežinėliai šviežio imbierio, apelsinas, 40 ml brendžio ar konjako.
Gaminimas: vyną supilti į kaitinimo indą, sudėti visus prieskonius ir kaitinti ant silpnos ugnies. Prieš patį burbuliavimą nukošti ir supilti brendį ar konjaką.
SKANAUS!
žymės:
apelsinas,
cinamonas,
cinamono lazdelė,
gvazdikėliai,
imbieras,
juodieji pipirai,
Karstas,
karštas vynas,
medus,
migdolai,
migdolas,
muskatas,
raudona,
raudonas,
razinos,
vynas
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Mmmm... karstas vynas ... :)
AtsakytiPanaikintiTikras skanumelis :))
Panaikintimane saltais ziemos vakarais sildo Upoksnis, o jus koki vyna megstat?
AtsakytiPanaikintiAuksciau aprasyta :)
AtsakytiPanaikinti