2012 m. vasario 22 d., trečiadienis

Karštas vynas


Nors Kalėdos ir senokai praėjo, bet karštu vynu pasigardžiuoti šaltais žiemos vakarais - pats tas! Taigi, norime pasidalinti keliais nesudėtingais receptais :)

Paprastasis
Mums reikės: 1 butelio raudono pusiau sauso vyno, 5 gvazdikėlių, malto muskato riešuto, 50 ml vandens, cukraus.
Gaminimas: muskatą ir gvazdikėlius užpilti vandeniu ir užvirti. Nukaitus leisti pastovėti 10 minučių. Vėliau supilti vyną ir vėl užkaisti. Viralui įkaitus suberti cukrų ir maišyti.

Su medumi ir pipirais
Reikės: 1 butelio pusiau sauso raudono vyno, 5 gvazdikėlių, 1 apelsino, 2 juod. pipirų žirnelių, 1 šaukšto medaus, druskos.
Gaminimas: apelsiną supjaustyti griežinėliais su visa žieve ir užpilti vynu. Pakaitinti. Kai įšils suberti likusius prieskonius ir šiek tiek pakaitinti.

Su cinamonu ir migdolais
Mums reikės: 1 butelio raudono vyno, 5-7 gvazdikėlių, 1 cinamono lazdelės, 100 ml. cukraus, 50g migdolų, 50g razinų, 3-4 griežinėliai šviežio imbierio, apelsinas, 40 ml brendžio ar konjako.
Gaminimas: vyną supilti į kaitinimo indą, sudėti visus prieskonius ir kaitinti ant silpnos ugnies. Prieš patį burbuliavimą nukošti ir supilti brendį ar konjaką.

SKANAUS!

4 komentarai: