2012 m. kovo 15 d., ketvirtadienis

ČILI sriubytė




Be didelių įžangų iš kart prie reikalo :) ČILI sriubytė

Reikės (pagal originalų receptą)
jautienos faršo (mėginau ir su paukštienos faršu - taip pat skanu) apie 500g.
čili 1 vnt.
pomidorų padažo 100g.
pomidorų 500g.
skiltelės česnako
raud. konservuotų pupelių 400g.
paprikos
prieskonių
druskos
vieno svogūno
fermentinio sūrio

Gaminimas
(irgi originalus).
Pomidorus nulupti ir kartu su čili, paprika ir česnaku permalti.
Faršą su smulkintu svogūnu pakepinti, kol faršas paruduos.
Į puodą supilti faršą ir sumaltą masę, įpilti truputį vandens ir supilti pupeles. Išmaišyti ir supilti pomidorų padažą. Viskas.


O dabar, kaip darau AŠ :)

Pomidorus nulupu ir sutrinu su blenderiu kartu su čili, paprika ir česnaku.
Faršą pakepinu su svogūnu.
Į puodą, kuriame jau sutrinta masė, supilu faršą ir pakaitinu, po kiek laiko vėl pertrinu blenderiu, kad gautūsi tiršta sriubytė. Niekada dar nepyliau vandens, nes pupeles supylus su visu skysčiu ir taip prasiskiedžia. Kaip ir pomidorų padažo - niekad nepyliau.

Aišku, jei imsit daugiau faršo, tai gali tekti šiek tiek vandens įpilti :))
Užtarkuojam sūrio į jau garuojančią lėkštę ir kviečiam visus skanauti.


SKANAUS

2 komentarai: