2012 m. kovo 7 d., trečiadienis

Mmmakaronai su šššššpinatais


Kad jau Akvilei pažadėjau (nors namų darbas ir baigės), tai reikia pasidalinti dar vienu receptu. Šį savaitgalį išmėginom makaronus su špinatais. Kažkaip norėjosi nuo mėsos pailsėti :) Taigi, mums reikės.

  • Makaronai (tinka bet kokie, aš gaminau su spagečiais)
  • Maskarponės (apie 150g)
  • Riebios grietinės (maždaug kiek ir maskarponės). Jei norisi padažo skystesnio, grietinę reikėtų dėti liesesnę arba rinktis grietinėlę.
  • Graikinių žemės rešutų. Čia jau grynai pagal skonį.
  • Kelių skiltelių česnako.
  • Na ir žinoma - špinatų (mes dėjom 200g, bet galima ir daugiau):)
Keptuvėje pakepinam smulkiai pjaustytą česnaką. Kai paruduos, sumetam pjaustytus ar plėšytus špinatus. Kai špinatai "sukris" ir šiek tiek nugaruos iš jų išbegęs vanduo - dedam maskarponę, grietinę. Palaukiam kol pasidarys vientisa masė, vėl šiek tiek duodam nugaruot ir dedam smulkintus graikinius riešutus. Šiaip galima ir kokių muskatų maltų dėti. Žinoma, kol darom padažą, puode burbuliuoja makaronai. Kai padažas ir makaronai baigti galimi du variantai: arba dedam makaronus į lėkštę ir ant jų dedam padažą, arba suverčiam makaronus ant padažo ir gerai gerai išmaišom, dar šiek tiek pakaitinam ir verčiam į lėkštę. Man skaniau antras variantas :)

Šių makaronų padažo bazė labai man patiko, nes pakepinti galima bet ką ir užpilti maskarponę su grietine. Prieš kelias dienas pakepinau lašinukų su svogūnu ir užpyliau maskarponės ir grietinės likučius. Buvo laaaabai skanu (((:

Dar prisižadėjau įdėti čili sriubytės receptą, bet... dar pakentėt teks :)

7 komentarai:

  1. Ir beja jauciuosi pagerbta tavo bloge :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Akvile, kas per reikalavimai? :D Pagerbimas blog'e - vienas is populiarinimo elementu :D

      Panaikinti
  2. Norim cili sriubos ! :D o del makaronu tai matai as nemegstu graikisku riezutu, gal net labiau alergiska jiems esu.. tai kazin jei ju nedesiu, tai patiekalas neprasa viso savo zavesio ?:D

    AtsakytiPanaikinti
  3. Na tai saunu tada, o dabar laukiam sriubytes ;)p

    AtsakytiPanaikinti